sobota 24. srpna 2013

Pohankové sušenky (bez lepku, mléka a vajec)

Sušenky bez lepku, mléka a vajec? Jde to! A ke všemu se sirupem z Agáve, který je výborný na slazení, protože má nízky glykemický index a je vhodný také pro diabetiky. Podstatě se jedná o sladkou šťávu, která vytéka z kaktusu po jejich naříznutí, šťáva se jen musí zahustit aby z ní vznikl sirup.:) Velmi dobře se tráví, podporuje metabolické funkce, čištění krve a má protizánětlivé účinky. No ale už tu nebudu povídat o sirupu z Agáve a radši vám řeknu recept na sušenky.:)



Recept

Inspirace: http://www.toprecepty.cz/recept/30077-pohankove-susenky-bez-lepku-mleka-a-vajec/

Ingedience

  •  1 hrnek pohankových vloček
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • ½ hrnku sirupu z Agáve (může být i míň)
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 hrnek čokoladových čoček nebo nasekané čokolády
  • 1/3 hrnku kokosu
  • 1 lžička skořice


Postup

Troubu si předehřejeme na 180°C. V míse promícháme vločky, mouku, prášek do pečiva, čokoládu, kokos, skořici. Poté přidáme sirup z Agáve, olej a vodu, rukama propracujeme pevné, minimálně se rozpadající těsto. Tvoříme kuličky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem a trochu přimáčkneme aby vznikly vyšší placičky. Dáme na 15 minut do trouby, a máme hotovo!:)





2 komentáře:

Děkuji, že jste si našli čas přečíst tento článek a pokud se vám líbil můžete zanechat komentář, či případné dotazy. :)