pátek 23. srpna 2013

Domácí ořechová a malinová zmrzlina

Po dlouhé době se zase ozývám a mám recept na dvě skvělé zmrzliny, já vím, že je už konec prázdnin skoro ale tak kdo by si zmrzlinu nevychutnal i teď?:D Já si dokážu dát zmrzlinu i v zimě.:D
Také jste si mohli všimnout, že blog prošel malou desingovou změnou, snad se vám to líbí:)
No a teď k receptu, nejlepší na něm je, že jsou zdravé a nemusíte mít z nich vůbec výčitky!) A jejich příprava je velmi jednoduchá!)


Lískooříšková zmrzlina


(1 porce)


Ingredience:


  • 1/2 malého kokosového mléka (té malé plechovky)
  • 1/2 plechovky lískových oříšků (plechovka z kokosového mléka)
  • 1 lžička třtinového cukru (nebo jiného sladidla)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Lískové ořechy dáme na plech vyložený pečícím papírem, a dáme do trouby na 5-7 minut.  Vyndáme a necháme vychladnout tak 20 minut. Kdo nechce pražit nemusí ale chuťově je to pak lepší. Nyní si budeme ořechy mixovat 10 minut (jako by jste dělali domácí očechové máslo:). Když už máme do mixováno, přendáme rozmixované ořechy do misky kde je smícháme s kokosovým mlékem a třtinovým cukrem. Hmotu přelijeme do misky s uzávěrem a každou hodinu promícháváme, opakujte minimálně 4x před podáváním.:) A máte hotovo!:)



Malinová zmrzlina


(1 porce)

Ingredience:

  • 1/2 malé plechovky kokosového mléka
  • 1 plechovka malin
  • 1 lžíce třtinového cukru

Postup:

Maliny si rozmačkáme vidličkou do kašovité kondenzice. V míse smícháme s kokosovým mlékem a třtinovým cukrem. Opět hmotu přelijeme do misky s uzávěrem. Každou hodinu promícháváme, opakujeme minimálně 4x před podáváním.:) 



2 komentáře:

Děkuji, že jste si našli čas přečíst tento článek a pokud se vám líbil můžete zanechat komentář, či případné dotazy. :)