čtvrtek 15. února 2018

Mrkvový perník

Ahoj,

dnes mám pro Vás recept na výborný mrkvový perník, je to jeden z dalších mých oblíbených receptů, které často peču a je to vážně velká dobrota! To neříkám jen tak, protože pokaždé když ho upeču tak zmizí během jednoho dne. A nebojte všechny recepty nebudou neustále oblíbené i když by mohli být, že jo, ale zatím sem budu přidávat ty co mám ráda, peču je nebo vařím často. Pro ty, kteří mrkev moc nemusí, tak se vůbec nemusíte bát, jelikož v perníku není vůbec cítit.:) 


Mrkvový peník

Ingredience
  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 namletých ovesných vloček
  • 1 lžička kypřícího prášeku 
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 hrnku sladidla podle vás (třtinový cukr, kokosový cukr, sirup z agáve atd..záleží na vás :) )
  • 1 lžíce kakaa (se sníženým obsahem tuku)
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 větší mrkev
  • 1 vejce (případně 1 banán)
  • 1 lžíce datlového sirupu (nebo javorový sirup)


Poleva 
(pokud nechcete nemusíte dávat polevu, ale s ní je to mnohem lepší!:D)
  • 100-150g čokolády (nejméně 50%)
  • 50 ml rostlinného mléka
  • 1-2 lžíce marmelády podle chuti (já dávám třešňovou nebo meruňkovou domácí)


Postup
1. Smícháme všechny suché ingredience (mouku, sladidlo, kypřící prášek,rozemleté vločky, koření, kakao).
2. Smícháme všechny mokré ingredience (mléko, vejce, datlový sirup).
3. Smícháme dohromady suché a mokré ingredience a přidáme na závěr na jemno nastrouhanou mrkev.
4. Pečeme na 160°C cca na 30 min.
5. Po vyndání perníku z trouby, dokud nám trošku nevychladne si připravíme polevu, na horké lázni si rozpustíme čokoládu a přidáme mléko, sundáme z plotny necháme 5-7 min lehce vychladnout, pak přidáme marmeládu a nalijeme na perník a na závěr můžete perník posypat strouhaným kokosem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas přečíst tento článek a pokud se vám líbil můžete zanechat komentář, či případné dotazy. :)