Ingredience
(forma o průměru 24 cm)
Na korpus
190 g namletých ovesných vloček
120 g špaldové celozrnné mouky
2 lžíce holandského kakaa
4 lžíce kokosového oleje
50 ml vody
3-4 lžíce datlového sirupu (nebo podle chuti)
Na náplň
750 g nízkotučného tvarohu (3 vaničky tvarohu)
1 kelímek Skyru (cca 180g)
2 vejce
100 ml bezlaktózového mléka
70 g třtinového cukru moučka
1 pytlíček BIO vanilkového cukru (nemyslím ten klasický, ale ve složení je třtinový cukr s pravou vanilkou např. od Amylonu)
1 vanilkový puding (dala jsem také od Amylonu mají lepší složení)
2 lžíce holandského kakaa
Postup
1. Nejdříve si připravíme korpus, smícháme namleté ovesné vločky s moukou a holandským kakaem, na horké lázni si rozpustíme kokosový olej s datlovým sirupem a poté tekutou směs přidáme do suché směsi a na závěr přilijeme vodu. Vypracujeme v tuhé těsto, korpus můžete ochutnat a pokud se vám zdá hořký tak ho můžete ještě přisladit datlovým sirupem. Těsto přendáme do dortové formy a pořádně ho rozprostřeme.
2. Teď si připravíme náplň, nejdříve smícháme tvaroh se Skyrem, poté přidáme vejce a mléko. Přimícháme vanilkový cukr, třtinový cukr moučka a vanilkový puding.
3. Směs si rozdělíme na dvě půlky, jednu necháme světlou vanilkovou a do druhé směsi přidáme 2 lžíce kakaa.
4. Do formy, ve které je už rozprostřeno těsto, začneme postupně od středu lžící střídavě vrstvit světlou a tmavou náplň. Náplň se postupně sama rozprostře do krajů.
5. Pečeme v troubě na 160°C cca 60 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji, že jste si našli čas přečíst tento článek a pokud se vám líbil můžete zanechat komentář, či případné dotazy. :)