A taky určitě přemýšlíte jestli se vůbec hodí hrachová kaše ke pstruhovy ale divili byste se, protože se k němu hodí naprosto skvěle! A k tomu ta pečená pikantní cizrna a je z toho jeden výborný oběd.
Recept
Hrachová kaše
Ingredience
- 200g půleného žlutého hráchu
- 2 litry vody
- 2 pl lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 čl lžička majoránky
- špetka soli
- 1 šálek vývaru z hrachu
Postup
Hrách vaříme ve vodě asi tak 40 až 50 minut dokud nezměkne. V půlce vaření hrachu si odeberem asi tak šálek vývaru z hrachu a dáme stranou. Po uvaření hrách rozmixujeme a smícháme s vývarem a 1 pl lžící olivového oleje. Na pánvi necháme do zlatova opéct cibuli pokrájenou na kostičky s česnekem pokrájeným na plátky a přidáme k tomu čl lžičku majoránky. Poté přimícháme cibulku s majoránkou do kaše a máme hotovo!
Pstruh na kmínu
Ingredience
- pstruh lososovitý
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
Troubu si předehřejeme na 200°C (horkovdušnou na 180°C). Pstruha umístíme na pečící papír na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a lehce posypeme podle chuti kmínem a dáme péct na 15-20 minut.
Pečená pikantní cizrna
Na tuto skvělou pečenou pikantní cizrnu jsem narazila v kuchařce Lahodně s Ellou, kterou napsala známá blogerka Ella Woodward z blogu Deliciously Ella (odkaz: http://deliciouslyella.com/). Ta kuchařka je opravdu velmi inspirující a je tam spousty skvělých a zdravých receptů, které se chystám vyzkoušet. Takže Vám ji mohu jen doporučit.A teď zpět k té cizrně. Skvěle se také hodí jako svačinka, takové to zdravé zobání, nebo do salátu, či jako krutóny do polévky. Upřímně jsem skoro celou tu mísu snědla jen na posezení.
Ingredience
- 500g konzervované cizrny (já si den předem namočila cizrnu a poté uvařila)
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíe mletého římského kmínu
- 2 lžičky drceného chilli (můžete podle chuti)
- 2 lžíce javorového sirupu
- šťáva z 1 citronu
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
Troubu si předehřejem na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Scedíme cizrnu a nasypeme ji na pečící plech vyložený pečícím papírem. Posypeme ji paprikou, římským kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápneme javorovým sirupem, citronovou šťávou a olivovým olejem a dobře promícháme, aby bylo vše rovnoměrně ochucené. Pečeme asi 45 minut, dokud není cizrna pěkně křupavá.
A pak už jen na závěř stačí vše naservírovat na jeden talíř! :)
Já jsem měla hrachovou kaši ráda vždycky, ani školní jídelna mě neodradila :D Pečenou pikantní cizrnu miluju!! :) Skvělé na zobání večer u filmu :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM